Reklam 18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller

Köpte pizza, lottade och vann 432 miljoner $

Mega Millionsdragningen fredagen 20 september 2021 var extra rafflande då lottots jackpott på 432 miljoner $ stod på spel. Efter några minuter stod det klart att en spelare från New York hade lyckats pricka in 36, 41, 45, 51, 56 och 13. Enligt New York State Lottery hade vinnaren spelat Mega Millions på Pronto-pizzerian i Manhattan.

Nu väntar alla med spänning på att den lyckosamme spelaren ska träda fram och hämta priset som har ett värde på 315 miljoner $ om allt tas ut på en gång, vilket de flesta vinnarna föredrar. Vinnaren kan även välja att ta ut pengarna under loppet av 30 år, men det är sällsynt att spelare väljer detta även om de då skulle få ut hela det vunna beloppet som i det här fallet uppgår till 432 miljoner $.

I USA beskattas lottovinster och på en sådan här stor summa utgår 24 % i federala skatter (75,6 miljoner $), 10,9 % i statlig skatt (34,3 miljoner $) och drygt 3,8 % i lokal skatt (12,2 miljoner $). Det blir hisnande 122,1 miljoner $ i lotteriskatt som dras av innan resterande del av pengarna (192,9 miljoner $) ges till vinnaren.

I New York går man ut med stora lottovinnares namn, men genom att placera pengarna i en fond kan vinnaren hemlighålla sin identitet. Hur den här vinnaren kommer att göra får vi se, men om han inte kontaktar lotteriet inom ett halvår förfaller jackpotten och pengarna skänks till välgörenhet. Vi kommer att uppdatera här när vi vet mer om vinnaren.