Reklam 18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller

Unga lottojackpottvinnare

Om du förknippar lottospelande med något som enbart äldre sysslar med, så misstar du dig grovt. För att ta som exempel två av världens största lotterier, US Powerball och Mega Millions, spelas de av både män och kvinnor i alla åldrar och faktum är att några av de största jackpottarna har vunnits av just unga lottospelare.

24 åring vann USA:s tredje största lotterivinst

”Det kändes som en dröm. Det var fantastiskt, mitt hjärta rusade och jag kände hur blodet blev alldeles varmt.”, berättade den 24-årige unge US Powerball lottojackpottvinnaren Manuel Franco på presskonferensen. I dragningen den 27 mars 2019 var jackpotten uppe i 768,4 miljoner $ och Manuel var den ende som hade prickat in alla vinnarnumren. Priset var då den tredje största lotterivinsten i USA:s lotterihistoria.

Ihärdighet lönar sig

Manuel hade spelat Powerball i sex års tid och sin första Powerballkupong köpte han på sin 18 årsdag och sedan dess har han spelat för 10 $ i veckan. Den här gången köpte han fem lottospel på Speedway i New Berlin, Wisconsin, och det speciella var att han kände på sig att han skulle vinna något. På arbetet hörde han att någon i Wisconsin hade vunnit jackpotten och väl hemma kollade han upp Powerballs dragningsnummer på datorn och började rätta sina lottorader. På den tredje kupongen fanns en vinst på 4 $, men när han kom till sin femte lottorad stämde alla numren. Jackpotten hade rullat över 25 gånger och oddsen för att någon skulle vinna första priset låg på 1:292 201 338. Fru Fortuna såg till att vara på Manuels sida den dagen.

Den unga jackpottvinnarens framtidsplaner

Powerballvinnaren beslutade sig för att säga upp sig två dagar efter vinsten. Han tog även kontakt med både finansiella rådgivare och advokater för att få hjälp med att förvalta sin nyvunna förmögenhet. Manuel tog ut vinsten som ett engångsbelopp på 477 miljoner $ istället för årliga utbetalningar under 29 års tid. Efter avdragna skatter visade bankkontot ett saldo på 326 miljoner $. Inte illa för en 24 åring. ”Jag vill fortsätta och leva så normalt som möjligt och i framtiden vill jag hjälpa människor och donera pengar där de verkligen gör nytta.”, uppgav han på presskonferensen.

20 årig jackpottvinnare

Med lottolyckonumren 28, 30, 39, 59, 70 och 10 vann 20 årige Shane Missler från Port Richey i Florida, Mega Millions jackpotten på 451 miljoner $. När det inte finns förstaprisvinnare rullar pengarna över till kommande dragning och det var just tack vare dessa överrullningar som Shanes jackpott blev så massiv att den var det fjärde största Mega Millions priset i den då 15 åriga lotteriets historia.

Jackpottpriset

När det stod klart för Shane att han hade vunnit stort på lotto skrev han ”Oh, My God” på sin Facebooksida. En jackpottvinnare kan välja att ta ut lottovinsten som en engångssumma eller i årliga utbetalningar under 30 år. Trots sin unga ålder valde Shane en klumpsumma på 281 miljoner $ och för att pengarna ska räcka långt in i framtiden kontaktade han finansiella experter. Familjen kommer att få ta del av vinstpengarna och Shane har uppgett att han kommer även att ha en massa kul. På https://www.youtube.com/watch?v=FQdOcJyqx4c finns nyhetssändningen där den unga jackpottvinnarens identitet avslöjas.

Den yngsta US Powerball jackpottvinnaren

Powerballs yngsta jackpottvinnare heter Jonathan Vargas, som var endast 19 år gammal när han vann 35,3 miljoner $ år 2008. Tyvärr blev hans lycka kortvarig, men under tiden som multimiljonär hann han uppleva saker som många inte ens kommer i närheten av. Första tiden efter vinsten shoppade Jonathan loss och köpte lyxprylar till både sig, familjen och vännerna och givetvis hanns det även med en massa partajande. Men han närde på en lite annorlunda dröm – brottningsmatcher med vackra unga kvinnor i tajta figurnära dräkter! Det var dags att agera och inte fortsätta drömma.

Drömmen uppfylls

Jonathan satte upp en show, som han kallade för Wrestilicious och för att kunna sända brottningsmatcherna på bästa sändningstid köpte han upp en tv station. Vid frågan om det var ett klokt sätt att investera pengarna på, uppgav vinnaren ”Jag tror det. Tiden kommer att utvisa det. Om inte annat, så kommer det att bli en livserfarenhet. I bästa fall har vi en stor succé och i värsta fall har jag skatteavdrag.” Showerna kom igång och Jonathan var jämt omgiven av unga vackra kvinnor. Livet lekte, men ganska snart började det dyka upp lite för många räkningar. Köpet av tv stationen blev lite för mycket för Jonathans plånbok och intäkterna från brottningsmatcherna gav inte de förväntade intäkterna.

Drömmen kraschar

Endast ett halvår senare var konkursen ett faktum och Jonathan förlorade allt. För att täcka de uppkomna skulderna var Jonathan tvungen att sälja av allt av värde och ryktet säger att han inte har någonting kvar av sin lottovinst. Det är inte många som får chans att försöka förverkliga sina extravaganta drömmar – Jonathan försökte, men allt gick inte som förväntat. På Youtube kan du se en del av en match från Wrestilicious: https://www.youtube.com/watch?v=JOfVwzZzX10

winnner lotto logo

Kan man spela på US Powerball och Mega Millions från Sverige?

Visst kan du spela världens två största lotterier från Sverige. Allt du behöver är att du är över 18 år och har tillgång till internet. På lotteribettingtjänsternas sidor hittar du utöver US Powerball och Mega Millions även många fler lotterier från olika länder. När du spelar lotto på nätet se till att lotteritjänsten har svensk spellicens, vilket innebär att det är en sajt som följer spelreglerna uppsatta av Spelinspektionen. När du spelar ett utländskt lotto online deltar du inte i det riktiga lotteriet utan du bettar på lotteriets slutresultat, de nummer som dyker upp i dragningen. Lottopriserna som du vinner betalas ut av lotteribettingtjänsten.

En del lotteribettingsajter har även bolagsspel för dig som vill spela i grupp eller som vill spela lotto billigare. I ett lottobolagsspel äger du andelar i många spel och du betalar endast en bråkdel jämfört med om du hade ägt alla lottospelen själv. Gå gärna in och läs mer på lotteribettingtjänsternas sidor om fantastiska US Powerball och Mega Millions!