Reklam 18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller

Går det att spela lotto med rabatt?

Vem tycker inte om en bra deal? Med handen på hjärtat så njuter nog de flesta av oss om vi får rabatt, om än så bara ett litet avdrag på priset. Inom vissa branscher är det praxis att gå ner i pris för att både säljare och köpa ska känna att de har gjort en bra affär.

Bara två, tre år bakåt var spelbranschen ett område, som var känt för att överösa spelarna med allehanda spelkampanjer och rabatter. Lottospelare fick en massa lottorabatter för att få dem att förbli lojala kunder. Men hur är det idag? Går det att spela lotto med rabatt?

Spellagen sätter stopp

Spelbranschen är idag en hårt reglerad marknad och spelbolagen får inte erbjuda lottobonusar mer än som ett välkomsterbjudande till nya spelare. Enligt spellagen har spelbolagen på den svenska spelmarknaden, omsorgsplikt och ska skydda spelare mot överdrivet spelande.

Lottobonusar idag

Tro nu inte att lottobonusar är ett minne blott. De existerar, men i mer blygsammare former. Som sagts tidigare kan nya kunder få en välkomstbonus och de brukar vara i form av:

En insättningsbonus.

Insättningen matchas med visst antal procent. Om insättningsbonusen är t. ex. 100 % och du sätter in 200 kr, får du 200 kr av spelbolaget så att du har 400 kr att spela för (dina 200 kr och spelbolagets 200 kr = 400 kr.)

Gratis lottorad.

En lottokampanj som erbjuder en eller flera gratis lottorad låter dig betta gratis på det antal lottospel som kampanjen tillåter.

Det är sällan en ny lottospelare på en spelsajt behöver ange en lotto rabattkod för att få ta del av lottokampanjen. Men om den behövs är det bara att skriva in koden som du har fått när du registrerar dig hos spelbolaget. Tänk på att de flesta lottorabatterna och bonusarna är endast giltiga under en viss tid och om du inte använder erbjudandet till fullo innan dess raderas de. Läs därför alltid lottokampanjens villkor!

Går det att spela lotto billigare?

Ja, det går att spela lotto billigare och det är inte svårt. Lottoland erbjuder lottobolag, som är ett bra sätt att spara pengar, men samtidigt är man ägare till många lottospel. I korthet går lottobolag ut på att flera spelar i grupp och var och en äger andelar av de köpta lottospelen. Istället för att ha ett par lottospel äger varje spelare andelar i kanske hundra lottospel.

Många stora jackpottar har vunnits av just lottobolagsspelare. US Powerball och Mega Millions, som är de två största lotterierna brukar ha jackpottar på hundratals miljoner dollar och det blir en rejäl slant till varje bolagsspelare när en sådan jackpott delas.

Hur går en vinstutdelning till?

När man spelar lotto på vanligt vis, d.v.s. när spelaren går med sin lottokupong till spelombudet och betalar för sina lottorader kan en jackpot betalas ut på två sätt. Spelaren kan välja mellan att ta ut toppriset som en klumpsumma som är mindre än den annonserade jackpotten eller välja att ta ut priset i årliga utbetalningar under 30 år. Övriga priser som är mindre än jackpotten betalas alltid ut som engångsbelopp.

Men hur går vinstutdelningen till när man spelar via lotteribettingtjänster? Det upp till den lotteribettingtjänst som du anlitar som avgör hur en jackpot betalas ut eftersom försäkringsbolag är involverade i vinstutdelningsprocessen. De flesta lotteribettingtjänster betalar ut jackpotten i en klumpsumma, som är mindre än den utannonserade, men det kan förekomma även andra vis och därför är det viktigt att läsa i lotteritjänstens användarvillkor vad det är som gäller. Vinster som inte är en jackpot betalas ut som engångsbelopp.

Reklam Powerball at Jackpot.com 18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller
Multilotto.com

100% Deposit Lotto(up tp 100€)

Till Multilotto Läs recension
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller
Jackpot.com

Stort utbud av lotterier.

Till Jackpot.com Läs recension
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller