Reklam 18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller

Vad är en lotteribettingtjänst?

En lotteribettingtjänst är en relativt ny tjänst. Den 1 januari 2019 infördes en ny spellag i Sverige och lotteritjänsterna online fick inte längre köpa lottokuponger till sina spelare eftersom spellagen tillåter endast betting på lotteriers utfall. För att få en svensk spellicens, som är ett måste för att en lotterileverantör ska kunna erbjuda spel på den svenska spelmarknaden, ändrades konceptet köp av lottokuponger till lottobetting.

Hur bettar man på en lotteribettingtjänst?

Själva spelprocessen är likadan som förr när du spelade med en kupong, men nu bettar du på lotteriets utfall. Du väljer vilket lotto du vill spela, väljer dina lottonummer och betalar för dina lottospel. Men, och det är nu det stora men kommer; du deltar inte i det officiella lotteriet. Du bettar på det officiella lottots dragningsresultat. Med andra ord slår du vad om vinnarnumren. Lotteritjänsten jämför dina lottonummer med dragningens lottoresultat och när du har matchat rätt antal nummer betalar lotteribettingtjänsten ut din vinst. Vinsterna är precis lika stora som i det officiella lotteriets olika vinstnivåer.

Hur mycket kostar en lottorad?

Vad en lottorad kostar beror på vilket lotteri du vill betta på. Det finns lotterier där en rad kostar några euro och det finns lotterier med priser på några få kronor per lottospel. När du bettar på lotto på nätet via lotteritjänster lägger de på en serviceavgift. Innan du betalar för dina lottorader kommer totalkostnaden upp och den inkluderar lottoradernas kostnad och servicekostnaden

Hur stor del av vinsten tar lotteribettingtjänsterna?

Lotteribettingtjänsterna tar ut en serviceavgift när du köper dina lottospel och därför tar de inte ut någon kommission på vinster. Oavsett om du vinner 100 kr eller 100 miljoner kronor är vinsten courtagefri.

Hur har lottobettingtjänsterna råd med lottovinsterna?

Lotteribettingtjänsterna får in pengar genom spelarnas bet och med de pengarna betalar de ut mindre vinster. Sedan har bettingtjänsterna även vinstförsäkrat sina lottospel genom försäkringsbolag och dessa försäkringar täcker de riktigt stora lottopriserna. Du behöver inte vara orolig över att bli snuvad på ditt lottopris. Lotteribettingtjänsterna som har svensk spellicens kontrolleras hela tiden av Spelinspektionen och försäkringsavtalen med försäkringsbolagen är lagliga avtal, så det är helt säkert att du får ut dina vinster.

Hur beskattas lottovinster?

När du bettar på lotto online, se till att lotteribettingtjänsten är licensierad i Sverige! Staten beskattar lotteritjänsterna med 18% på mellanskillnaden mellan insatser och utbetalningar och det betyder att du inte behöver betala skatt på dina vinster. Följande finns att läsa på skatteverket.se:

Viktigt💡

”Vinst i lotteri, kombinationsspel och vid vadslagning är skattefri om spelet tillhandahålls i Sverige av någon som har en svensk spellicens.” Om du däremot bettar på en lotteritjänst som är skriven utanför EU måste du skatta för dina lottovinster.

Hur vet jag att det är en säker lotteribettingtjänst?

Spelbolag, oavsett om det är inom lotto eller casino, som har tillåtelse att bedriva spel på den svenska marknaden måste ha svensk spellicens. Spellicensloggan är blå med Spelinspektionen skrivet i vitt. Den loggan måste vara synlig på hemsidan. Licensierade spelbolag följer de rådande spellagarna i Sverige och du kan vara trygg med att dina insättningar och uttag sker säkert, dina vinster betalas ut och bolagen erbjuder verktyg för ansvarsfullt spelande. Betta aldrig på en sajt som inte har svensk spellicens! Du utsätter dig för alldeles för stora risker.

Reklam Powerball at Jackpot.com 18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller
Multilotto.com

100% Deposit Lotto(up tp 100€)

Till Multilotto Läs recension
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller
Jackpot.com

Stort utbud av lotterier.

Till Jackpot.com Läs recension
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller