Reklam 18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller

Här nedan finner du svar på de vanligast ställda frågorna om hur man bettar på lotto online.

Innan du börjar betta på lotto på nätet har du säkert många frågor om hur det är att betta på lotto online och vad exakt det betyder. I och med den nya svenska spellagen som trädde i kraft 1 januari 2019 får spelbolagen endast erbjuda lottobetting.


Frågar och svar

Är det lagligt att betta på lotto på nätet?

Ja, det är lagligt att betta på lotto online. Men se till att bolaget har svensk spellicens utfärdat av den svenska Spelinspektionen. Lotto bettingsajterna Jackpot, speedy lotto och Yobetit rekommenderas av LottoTellus och de har svenska spellicens.

Är det säkert att betta på lotto på nätet?

Innan du börjar betta på lotto online måste du se till att lotteribettingtjänsten har svensk spellicens. De lottobettingtjänsterna som LottoTellus rekommenderar har svensk spellicens. Vi avråder spelare att använda sig av speltjänster utan svensk spellicens.

Varför är svensk spellicens viktig?

Sverige fick en ny spellag den 1 januari 2019. Spelbolag som vill bedriva spel online i Sverige måste ha en spellicens. När du spelar med en bettingtjänst med svensk spellicens vet du att det är en trygg och säker sida eftersom den Spelinspektionen kontrollerar kontinuerligt att alla lagar efterföljs och att webbplatsen är säker för kunderna.

Hur vet jag att lottobettingtjänsten har svensk spellicens?

Spelbolag, som har fått svensk spellicens måste ha det skrivet på sin webbplats.

Vad är lotto betting?

När du bettar på lotto spelar du på själva utfallet, slutresultat. Du börjar med att välja dina nummer, betalar för dina rader och sedan är du med i dragningen. Du får ingen officiell lottokupong, men du kan se all information om om dina bet på ditt spelkonto. När du vinner betalar lottobettingtjänsten ut din vinst.

Varför lotto betting?

Enligt den nya svenska spellagen, som trädde i kraft 1 januari 2019, tillåter den svenska spellagen endast betting på på lotto online.

Vem bestämmer vinsternas storlek?

Vinsternas storlek motsvarar det officiella lotteriets vinster i motsvarande priskategori. Men lottotjänstens priser kan ibland skilja sig åt från det officiella lotteriet och därför är det viktigt att kolla vinsternas storlek innan du lägger ett bet.

Vem betalar ut mina vinster?

Lotteribettingtjänsterna betalar ut vinsterna via två olika förfaranden. Om priset är litet betalas vinsten ut omgående med de pengar som man har fått in via försäljningen. För att kunna betala ut större vinster har lotteritjänsterna vinstförsäkrat lotterierna och priserna betalas ut via dessa försäkringar

Kan jag vara säker på att mina vinster betalas ut?

Så länge du spelar via en lotto betting tjänst som har svensk spellicens från den svenska Spelinspektionen kan du vara trygg. Spelinspektionen kontrollerar att allt går rätt till och att spelkunder behandlas enligt gällande regler. Ett spelbolag som inte betalar ut vinster eller på annat sätt missköter sig blir av med spellicensen och får dryga böter.Kan man spela på US Powerball och Mega Millions från Sverige?

Visst kan du spela världens två största lotterier från Sverige. Allt du behöver är att du är över 18 år och har tillgång till internet. På lotteribettingtjänsternas sidor hittar du utöver US Powerball och Mega Millions även många fler lotterier från olika länder.

När du spelar lotto på nätet se till att lotteritjänsten har svensk spellicens, vilket innebär att det är en sajt som följer spelreglerna uppsatta av Spelinspektionen. När du spelar ett utländskt lotto online deltar du inte i det riktiga lotteriet utan du bettar på lotteriets slutresultat, de nummer som dyker upp i dragningen. Lottopriserna som du vinner betalas ut av lotteribettingtjänsten.

En del lotteribettingsajter har även bolagsspel för dig som vill spela i grupp eller som vill spela lotto billigare. I ett lottobolagsspel äger du andelar i många spel och du betalar endast en bråkdel jämfört med om du hade ägt alla lottospelen själv.
Gå gärna in och läs mer på lotteribettingtjänsternas sidor om fantastiska US Powerball och Mega Millions!


FacebookLottotellus
Reklam Powerball at Jackpot.com 18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller
Multilotto.com

100% Deposit Lotto(up tp 100€)

Till Multilotto Läs recension
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller
Jackpot.com

Stort utbud av lotterier.

Till Jackpot.com Läs recension
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se,
Regler & Villkor gäller